Jocuri cu Trenuri

Multi prefera sa joace jocuri usoare, pe care le pot termina repede sau care pot fi jucate in reprize sau, asa numitele jocuri arcade. Desigur, exista o nisa pentru oameni ce prefera simulatoarele , mai simple sau mai complexe. In lumea simulatoarelor se integreaza si unele jocuri cu trenuri.
*** Doua dintre aceste jocuri sunt Microsoft Train Simulator, respectiv Rail Simulator. Ambele jocuri sunt foarte indragite de catre pasionati si au primit foarte multa atentie din partea celor ce se ocupa cu adaugarea de continut nou. Aceste jocuri cu trenuri sunt printre cele mai cunoscute (daca nu chiar cele mai cunoscute) si , desi sunt vechi , multi le indragesc.
*** In primul rand vom vorbi despre Microsoft Train Simulator. Acesta este un joc aparut in anul 2001 , chiar atunci cand majoritatea romanilor au inceput sa isi cumpere calculatoare si sa aiba acces la internet , asa ca a intrat in inimile multora. In prezent exista o comunitate mare de jucatori si de asemenea , exista o comunitate online care se ocupa strict de adaugarea de continut nou acestui joc, de la harti si misiuni noi pana la locomotive si vagoane romanesti ce sunt in dotarea CFR sau a altor operatori privati din tara. Datorita faptului ca acest joc a aparut in anul 2001 a insemnat ca cerintele necesare rularii acestuia erau mici , asa ca multi si-au permis sa il ruleze si chiar sa se bucure de el fara a fi nevoie de calculatoare cu putere de procesare enorma.*** Al doilea dintre cele doua jocuri cu trenuri de care vom vorbi este Rail Simulator, joc aparut in anul 2007. Acesta oferea initial 5 rute pe care jucatorul putea sa foloseasca trenul (toate rutele erau din Anglia) si 10 locomotive ( o locomotiva electrica, 2 locomotive pe abur si 7 locomotive diesel). Si acest joc a fost indragit de multi si a primit atentie din partea oamenilor ce adauga continut , asa ca s-a dezvoltat si au aparut noi versiuni (ultima fiind Train Simulator 2014), unele versiuni incluzand chiar locomotive , vagoane si rute construite chiar de catre jucatori (acestea erau disponibile pe site-ul oficial gratuit).