Jocuri cu Ferme

Jocurile cu ferme au devenit acum unul dintre cele mai populare tipuri de jocuri de pe Internet, avand zeci de milioane de jucatori. Aceste jocuri pot fi jucate accesand contul de Facebook in mod direct sau de siteurile care le gazduiesc, fie ca este siteul oficial al jocului, fie un site care gazduieste o diversitate de jocuri, precum Zynga.
**Acest tip de joc s-a facut cunoscut prin nume precum Farmville, Farmerama sau Farm Frenzy Online. Toate aceste jocuri au la baza acelasi sistem : crearea unei ferme virtuale prin care jucatorii trebuie sa aleaga dintre a planta diverse seminte de fructe sau legume pe parcele speciale, apoi sa astepte un anumit timp si sa culeaga roadele virtuale cand sunt gata. Desi sistemul este diferit, de la joc la joc, recolta pe care o obtii in urma plantarii anumitor seminte poate fi vanduta pentru moneda virtuala din joc, cu care se pot cumpara diverse unelte de lucrare ale pamantului, pentru deblocarea altor tipuri de plante, sau chiar pentru a putea creste animale.
**Jocurile se bazeaza pe fusul real de 24 de ore. In functie de joc, daca nu culegi recolta intr-un anumit timp dat, sau daca parcelele raman nelucrate, culturile ramase se pot ofili si pot da mai putine fructe, sau pot creste buruieni care sa acopere total plantele. Acest lucru poate fi frustrant la inceput, deoarece incepi cu un numar limitat de seminte si cu un numar limitat de bani.
**Comunitatea in acest tip de jocuri este un factor foarte important, deoarece majoritatea tranzactiilor se fac de la jucator la jucator, si de asemenea se pot primi diverse bonusuri pentru a avea un anumit numar de prieteni pe lista de prieteni din joc. Cu acesti prieteni iti poti trimite diverse plante, animale, sau chiar cadouri care nu pot fi achizitionate, deci sa faci parte din comunitatea online iti poate aduce diferite beneficii.
**In raport cu evolutia jocurilor cu ferme virtuale, nu ne putem astepta decat la aparitii si mai incarcate cu surprize, majoritatea producatorilor incorporand mereu diverse caracteristici care sa mentina un ambient placut si o atmosfera cat mai competitiva.

Page 1 of 212